Sonia Amable Abellán Carretero

Biografia

Nascuda a Barcelona, tinc 36 anys i un petit que fa que feminitzar la política deixi de ser només paraules i passi a fer-se realitat. A l’adolescència i per efervescència vaig deixar els estudis d’administració a mitges. Els vaig reprendre fa mes de deu anys, i vaig finalitzar el Cicle Superior en Administració i Finances.

Comptable de professió i activista per vocació, des de els 16 anys col·laboro amb diferents entitats del meu barri: el Bon Pastor. Gairebé tota la meva trajectòria activista ha estat a l’Associació de Veïnes, però sempre ho he combinat amb altres entitats culturals i de promoció de l’educació, com va ser la creació de l’Associació d’Alumnes de l’Escola d’Adults (l’APEPA), amb la que vàrem aconseguir algunes fites. D’entre elles, el trasllat a la nova seu, o que l’anglès s’introduís com a competència permanent.

Molt vinculada al Bon Pastor, on la precarietat i la vulnerabilitat son el pa nostre de cada dia, el teixit associatiu és el motor de canvi i desenvolupament de la zona. Actualment tenim en marxa projectes diversos, sent el nostre projecte estrella la construcció d’un Museu de la Memòria Històrica que estarà dedicat a l’habitatge obrer del segle XX.


Motivació

A l’actualitat, la precarietat i la vulnerabilitat són tan visibles que som a prop de normalitzar-les. La desídia i el “és el que hi ha” s’estan implantant amb força i tenim que plantar-li cara. Crec firmament en un Podem Barcelona fort, feminista, cohesionat i amb un marcat caràcter social. Un Podem que no deixi ningú enrere, amb un equip fort, treballador, amb il·lusió i ganes, on un dels seus principals eixos sigui ajudar i donar suport a la classe treballadora i les classes populars, les més castigades per la situació actual.

Portar l’activisme a les institucions i fer de Podem Barcelona una eina del canvi efectiva, tenint un peu dintre d’elles i milers als carrers reclamant al costat de la ciutadania els seus drets cada dia més trepitjats.