Pablo Estruga Tula

Biografia

Vaig néixer a Eivissa el 5 d’agost de 1988. Amb la meva família ens vam traslladar a Barcelona, on vaig viure els meus primers anys, i al 1992 marxem a Mendoza.

La crisi del 2001 ens va fer tornar a Espanya, ja amb 14 anys, i vaig entendre aquest primer exili com obligat per conflictes polític-socials.

Seguint l’exemple dels meus pares, vaig estudiar una professió que pedregués per poder ajudar a la meva família i m’especialitzo en l’Hostaleria i Turisme.

Aquesta professió m’ha permès viatjar i aprendre de diferents cultures i realitats. He viscut en ciutats com Valladolid, Saragossa, Eivissa, Londres o Madrid.

Sóc part de la generació que va despertar el 15M, i en aquells moments vaig entendre que qualsevol canvi desitjat per a una societat amb justícia social i igualtat d’oportunitats havia de passar per la participació política. Vaig participar en l’assemblea 15M Valladolid fins que a la fi de 2011 decideixo emigrar a Londres a la recerca de millors condicions laborals.

En aquests anys continuo militant juntament amb emigrats espanyols en l’assemblea 15M de Londres i després en el moviment Marea Granate. Després de dos anys em plantejo tornar a Espanya, però per la situació econòmica i les poques perspectives per a la joventut acabo tornant a Argentina. Allí embarco en l’aventura que és Podem, primer des del Cercle Podem Buenos Aires i que després de molt treball i gràcies a molts companys i companyes em portaria a col·laborar en diferents àrees del partit.


Motivació

Crec en la política com la manera de transformar la societat i d’aglutinar de manera transversal les demandes col·lectives. Crec en la gestió pública i entenc les formacions polítiques com un instrument més per aconseguir aquests objectius col·lectius.

La meva motivació per impulsar i participar en aquest espai és per tant la de la cura i la preocupació per l’altre, la dels valors apresos de lxs que van lluitar abans, de l’experiència viscuda en la precarietat laboral, de l’escolta i els ensenyaments del saber col·lectiu. Crec en els meus companys i companyes i en la fórmula de treball en equip.