Oscar García-Fraile Pueyo

Biografia

Nascut i crescut al barri de Navas, a Barcelona. Tinc 26 anys i sóc arquitecte per l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona. Màster Universitari en Arquitectura, en la línia d’Urbanisme i Gestió Territorial a la UPC. Des de llavors, desenvolupo projectes de rehabilitació, reformes i obra nova com a arquitecte autònom.

He participat amb l’ONG “Universitat Sense Fronteres” en projectes de Cooperació per al Desenvolupament a Bolívia, centrats en millorar les condicions de diversos equipaments públics de la localitat i planificar el creixement urbanístic de San Ignacio de Velasco, a la regió de la Chiquitania. Vam dur a terme un procés participatiu, organitzant xerrades mediambientals i jornades de treball per a potenciar els eixos verds de la localitat, tot implicant a entitats veïnals i diverses escoles en els projectes d’arborització amb espècies autòctones.

Actualment poso el meu gra de sorra a Joves de Podem Barcelona, a l’equip de xarxes de Podem Barcelona i al Cercle de Podem Sant Andreu.

Fb: /ogarciafraile

Tw: /ogarciafraile


Motivació

Com molts altres joves de la meva generació, el 15M ens va suposar un punt d’inflexió: s’iniciava un procés il·lusionant de canvi on col·lectivament preníem consciència de que juntes i organitzades érem capaces de capgirar el debat polític, empoderar-nos i transformar la realitat social i política.

Les idees requereixen d’organització per dur-les a terme, i Podem representa la major oportunitat per a materialitzar tot allò que va encetar-se el 15M. Guanyar Barcelona al 2015 va ser el primer pas per a construir una ciutat metropolitana més oberta, inclusiva i equitativa. Ara ens cal seguir treballant per a consolidar i profunditzar el canvi a Barcelona.

Em sento amb les ganes i la il·lusió d’aportar tot allò que sigui a la meva mà a aquest espai, per tal de dur a terme una nova forma de fer política: cuidant-nos i treballant de forma col·laborativa i horitzontal.