Mercedes Serrano Miguel

Biografia

Vaig néixer a Saragossa i des de fa ja dues dècades sóc veïna de Barcelona. Sóc treballadora social i antropòloga. Professionalment em dedico a la docència en l’àmbit universitari. He treballat en l’atenció directa amb persones i famílies des que vaig arribar a aquesta ciutat, sempre en l’àmbit de la salut i amb una perspectiva comunitària. M’he format com a investigadora en Salut Col•lectiva i actualment col•laboro en un projecte coordinat per diverses universitats catalanes, centrat en els processos de participació i desenvolupament de drets de ciutadania en l’àmbit de la salut mental.


Motivació

Em vaig vincular al cercle de Podem Horta-Guinardó des dels seus inicis. Des del principi la meva motivació va ser treballar per ampliar i afermar processos de mobilització política amb la gent del barri, amb la finalitat d’obtenir un major reconeixement dels drets socials que lamentablement cada dia hem vist com es deterioraven. Les meves motivacions ara són avançar en un projecte municipalista, centrat en la resolució dels problemes de la gent i amb una orientació eminentment feminista. Com a activista de Podem, considero fonamental seguir treballant per refermar la confluència actual amb altres forces polítiques germanes, no només al territori municipal sinó també a Catalunya. Tot això amb l’objectiu de seguir avançant en processos de cohesió social i emancipació col•lectiva, molts ja posats en marxa per les nostres veïnes i veïns, i començar-ne d’altres.