Ens aturem per canviar-ho tot, cap pas enrere

ByPodem Barcelona

Ens aturem per canviar-ho tot, cap pas enrere

Aquesta està sent una setmana frenètica durant la qual hem anat escalfant motors de cara a la vaga feminista de demà dia 8 de març. Primerament hem volgut vestir el nostre web amb el cartell institucional que celebra el Dia Internacional de les Dones sota el lema “Pa i roses”. Un lema que commemora la vaga de les obreres tèxtils de la ciutat de Lawrence, a Massachusetts (Estats Units) de fa un segle.

 

Així mateix, l’àrea de Feminismes del Consell Ciutadà Municipal de Podem Barcelona va iniciar una campanya ara fa uns dies per recollir testimonis d’arreu del món de dones explicant els seus motius per anar a la vaga del 8 de març. Els vídeos es poden veure al nostre compte d’Instagram.

Així mateix, al llarg de la setmana hem anant publicant diferents infografies amb cites i lemes feministes a les nostres xarxes socials.

Els cercles de la nostra ciutat també han estat part activa dels preparatius per a la vaga, i és per aquest motiu que les dones del Cercle de Podem Sarrià-Sant Gervasi també han anat recopilant des de fa uns dies materials exclusivament dedicats al 8 de març amb reflexions, convocatòries i imatges, entre d’altres a una nova pàgina de Facebook.

Per la seva banda, la nostra secretària general i regidora de Feminismes i LGTBI a l’Ajuntament, Laura Pérez, ha participat en diferents actes i activitats tots aquests dies, com ara la presentació de la guia “Qüestions d’habitatge. Flexibilitat i igualtat de gènere en l’habitatge”, l’entrevista on es fa balanç de quatre anys de polítiques feministes a l’Ajuntamentuna segona entrevista a Radio Trinijove, el decret pel qual es garanteix el dret de les persones transsexuals i transgèneres i les persones intersexuals a ser tractades i anomenades d’acord amb el nom i el gènere amb els quals s’identifiquen, la presentació del premi Maria Aurèlia Capmany 2019, la publicació d’un article al diari Catalunya Plural sobre economia feminista o el repartiment a peu de carrer aquest mateix matí conjuntament amb l’alcaldessa Ada Colau de 20.000 exemplars d’un diari sobre la Barcelona feminista d’aquests quatre últims anys i el 8M.

Finalment, us deixem aquí de nou el nostre comunicat per donar suport a les reivindicacions dels moviments feministes.

I us emplacem a fer vaga amb nosaltres i a participar de la convocatòria de la manifestació per demà a partir de les 18:30 des de Plaça Espanya.

Ens aturem per canviar-ho tot, cap pas enrere!

About the author

Podem Barcelona administrator

Leave a Reply