Continuarem treballant des del municipalisme

Continuarem treballant des del municipalisme

Benvolguts companys i benvolgudes companyes:

Avui m’agradaria recordar una data important de fa cinc anys. El 17 de gener de 2014, el nostre Secretari General, Pablo Iglesias, presentava en el Teatro del Barrio de Lavapiés, conjuntament amb diferents intel·lectuals i activistes de diferents moviments socials, un projecte que naixia amb la mà estesa a la resta de forces de l’esquerra per conformar un bloc de canvi.

Podemos irrompia com una eina de canvi fonamental fruit de l’esperit del 15M, en un moment excepcional i de bloqueig polític. Ens vam convertir en una força política transversal que va generar una il·lusió sense precedents i que tot entrant en les institucions, com hem fet a Barcelona, ha possibilitat una sèrie de canvis que fins fa poc eren impensables a la nostra democràcia.

A Podemos sempre hem defensat que les decisions les pren la seva gent mitjançant processos participatius i que els projectes col·lectius estan per sobre de qualsevol projecte personal. Des de l’inici vaig creure en aquest projecte polític amb un somni compartit: transformar la política i, des d’allí, fer polítiques per millorar la vida de les persones.

Des dels Ajuntaments del Canvi, en aquests anys, hem demostrat que es podien fer les coses d’una altra manera. Toca reconèixer-ho i reconèixer-nos en aquest esforç quotidià on tots i totes estem posant gran part de la nostra vida. El resultat és que Barcelona és, avui dia, un exemple a tot el món de les polítiques transformadores que lluiten per ciutats per a la vida, i no per als mercats ni els lobbies.

Hi ha molt de camí per recórrer i no serà fàcil, però tenim motius per mirar al futur amb esperança i responsabilitat. Perquè des de la cura quotidiana, des de les aliances enfortides i des dels aprenentatges compartits, podem fer front als reptes que aquesta transformació implica.

Aviat farà vuit anys que vam sortir als carrers i places del nostre país per a protestar contra l’austeritat i per a cridar que els partits tradicionals no ens representaven. Ahir, vam complir cinc anys com a Podem amb la clara convicció de saber per què estem aquí, la mateixa amb la qual vam començar. Continuarem treballant des del municipalisme per demostrar que sí que es pot construir ciutats més justes, més democràtiques i més amables.

Salutacions,

Laura Pérez Castaño

Secretària General de Podem Barcelona

About the author

Podem Barcelona administrator

Leave a Reply